Gårdsbutiker

SLÄTTBYGDENVåra hantverkare och konstnärer har "knacka på öppet". Det betyder att de för det mesta är på plats, men inte alltid. För att vara helt säker slår du dem en signal först.

Lorick Smedja 2
Loricks smedja 1
Loricks smedja 3
Loricks smedja 4

26. Loricks smedja

Lars och Per-Anders Lorick håller igång en 150-årig smidestradition i Vessigebro, men det är inte bruksföremål de i första hand smider, utan i hettan formar de vackra konstsmiden. Dessa går att köpa i en butik ovanför smedjan.

Öppet efter överenskommelse.

Tel. 070-348 96 08

Gunnarstorp t. 1
Gunnarstorps 4
Gunnarstorp 3
Gunnarstorp 5
Gunnarstorp 2

31. Gunnarstorps trädgårdar

Detta är en prunkande trädgård där du själv kan plocka blommor till hemmet, bröllop, fester o.s.v. Mängden och variationen av dahlior är oändlig från juli fram till första frostnatten. Här finns också välkända blommor som luktärter, pioner, montbretiamm. Att avnjuta sin egen kaffekorg i orangeriet eller ute i trädgården är underbart och avkopplande. Välkommen att uppleva denna fantastiska miljö.
073-546 71 25

Pietsch LÄderverkstad 2

32. Pietsch Läderverkstad, Folkared

I Folkared, på vägen mellan Långås och Sibbarp, ser du skylten som leder fram till Pietsch Läderverkstad. I sadelmakeriet repareras och nytillverkas läderprodukter till bl. a. häst- och ridsport, jakt, mc, väskor och accessoarer. Här finns också en butiksdel där allt är gjort i härligt vegetabilgarvat svenskt läder eller återvunnet material. För öppettider se hemsida eller ring gärna. Veronica Pietsch.

Tel. 070-277 61 58Välkommen till slättbygden!