Gårdsbutiker

SKOGSBYGDENVåra hantverkare och konstnärer har "knacka på öppet". Det betyder att de för det mesta är på plats, men inte alltid. För att vara helt säker slår du dem en signal först.

_DSF3571
_DSF2923
NC_Mirror-8016
_DSF3487
Källsjö Bryggeri

60. Källsjö bryggeri

Välkommen till Källsjö bryggeri – en smaksmedja som skapar med passion och kreativitet! Kom förbi och smaka på vårt förfinade kultiverade te, som bygger på tusenåriga asiatiska traditioner. På sikt kommer lokal öl och enklare servering erbjudas.
Ullaredsvägen 8, 311 62 Ullared
Kontakt 070-424 07 38

GalleriPrästgårn 1
GalleriPrästgårn 2
GalleriPrästgårn 3
GalleriPrästgårn 4
GalleriPrästgårn 5

63. Galleri Prästgår'n, Fagered

I övervåningen på annexet till f.d. prästgården i Fagered, öppnas varje sommar i HISTORISKA RUMMET, en f.d. kammare för tjänstefolk, en uppdaterad exposé i samlade berättelser, bilder och ljud, hur prästerskrået från 1600-tal till sent 1900-tal, styrde och tilläts styra också annan samhällsutveckling i hela bygden.

I andra delen av GALLERIet har vi tillfälliga konstutställningar, ibland musik och i trädgården finns skulpturer med lyrik. Ta gärna med egen fikakorg.

Se hemsidan eller ring 0761632900 för öppettider och program

AVE Kultur 2
AVE Kultur 1
AVE Kultur 3

64. AVE Kultur, Fridhemsberg

Välkommen till vårt hantverksbageri som ligger i Fridhemsberg strax utanför Ullared. Vi bakar surdegsbröd på kulturspannmål, bullar efter säsong och andra goda ätbara saker. Vi bakar allt från grunden och tror på ledorden; hållbarhet, hantverk och ekologi. Vi vill kunna erbjuda alla ett gott, näringsrikt och hållbart bröd. Kom gärna förbi vårt bageri så berättar vi mer!
Öppettider och senaste nytt. Följ våra sociala medier.
Kontakt 076-108 52 48

Bettan Svartholm 2
Gunnarps Station 1

73. Station Gunnarp

i Gunnarp har keramikern och skulptören Bettan Svartholm

sin atelje och försäljning.

Hon arbetar med lergods,stengods och betong.

Här framställs såväl unika ting som bruksföremål.

Det finns också antikloppis.

Utomhus kan du njuta av en ständigt växande

skulpturutställning.

Ring på-öppet året runt.

Hammar Posse 1
Hammar Posse 2
HammarPosse 3
HammarPosse 4
HammarPosse 5

76. Hammar Posse

Kontraster är det som förenar oss människor. Med sin keramik vill Lisa Hammar Posseta fram konst som berör men som också är i tiden i färg och form. Hon visar att vi trots våra yttre olikheter alla är stöpta i samma form, människan.

Med ursprung som florist har hon överfört sin kreativitet till keramik, särskilt specialiserad inom raku. Hennes unika Rakudolls har fått internationell uppmärksamhet och användes till och med som rekvisita i Rubens Östlunds film "The Square". Med över 50 återförsäljare i Norden, Holland, Frankrike och England når hennes keramik en bred publik. Kontakta Lisa för att komma på ett besök i verkstaden.Välkommen till skogsbygden!