Gårdsbutiker

MELLANBYGDENVåra hantverkare och konstnärer har "knacka på öppet". Det betyder att de för det mesta är på plats, men inte alltid. För att vara helt säker slår du dem en signal först.

Broberg 1
Broberg 2
Broberg 3
Gavois 4
Gavois 5

46. Brobergs krukmakeri ock Le Rocking Horse

I Lunnagård, mellan Köinge och Ätrafors, har Annica Broberg och Denis Gavois sina ateljéer och sitt galleri. Annica skapar både konst och bruksföremål i keramik, även skulptur och måleri. Denis tillverkar unika viktorianska gunghästar, möbler och snäckor. Han restaurerar också möbler och gunghästar.
Brobergs krukmakeri
www.brobergskrukmakeri.se
Le Rocking Horse
www.lerockinghorse.com

Birger Täljenborn

47. Birger Täljarens Träsnideri

Birger Täljenborn är en allkonstnär i trä. Hans handskurna vädergubbar är vida berömda, dessutom svarvar han husgeråd i vackra träslag samt täljer träfigurer. ”Döderhultarna” skildrar personer och händelser som Birger upplevt och han berättar gärna inlevelsefullt om dem. De svarvade föremålen, träfigurerna och vädergubbarna kan du kika på och köpa i gårdsbutiken. Där finns också hand- målade korgar, nyckelskåp, brevlådor med mera och på andra våning finns en loppis.


Tel. 070-570 76 36

Gert Karlsson Gelbgjuteri Köinge
Gelbgjuteriet 4
Gelbgjuteriet 2
Gelbgjuteriet 3
Gelbgjuteriet 5

48. Gert Karlsson gelbgjuteri, Köinge

Gelbgjutning, i brons eller mässing, är en fin gammal tradition som Gert håller vid liv. I hans verkstad och utställningslokal kan du se och köpa handgjorda ljusstakar, fotogenlampor och möbelbeslag.


Tel. 070-692 97 37Välkommen till mellanbygden!