Övernattning

GRÄNSBYGDEN
Joarsbo 1
Joarsbo Gård HB
Joarsbo 3
Joarsbo 4
Joarsbo 5

80. Joarsbo Gård 

Gårdsbutik med hemgjord saft & sylt, honung från bygden, samt andra lokala produkter.
Tre moderna stugor finns för uthyrning mitt i Fegens Naturreservat. alla med närhet till sjön.
Vackra hagmarker, ädellövskog, samt beteshagar med får och kossor. Sjön Fegen inbjuder till bad, fiske och båtutflykter. Tvärs över sjön ligger Sandviks kyrka med sin idylliska miljö. Från gårdsbutiken utgår promenadstigar, samt en vandringsled till Backa Loge sommarcafé.

tel. 070-227 30 85

Backa Loge
Backa 2
Backa loge 3
Backa Loge
Backa Loge 2

81. Backa loge

Långt från de stora allfartsvägarna, vid slutet av en liten slingrande avtagsväg mellan Kalv och Fegen, ligger Backa Loge sommarcafé. En riktig svensk sommaridyll, lika svårfunnen som riktiga smultronställen skall vara. Efter kaffet och våfflan kan man vandra omkring i den vackra omgivningen och njuta av tystnaden. Eller kanske sätta sig vid sjökanten och lyssna på vågornas rofyllda kluckande. Backa Loge, ett ställe för själen, och jag undrar om jag någonsin suttit utanför ett kafé, där det varit så tyst att jag irriterats över att glass kylen låter därinne! Ann-Louise Nyde

tel.070-453 93 39

Kalvs skolhus 1
Kalvs skolhus 2
Kalvs skolhus 3
Kalvs skolhus 5
Kalvs skolhus 4

82. Kalvs skolhus

Kalvs skolhus, ett unikt vandrarhem/kursgård med ”skolkänslan” kvar. I huset finns 36 bäddar fördelat på åtta rum, ett fullt utrustat kök/matsal och flera sällskapsytor med soffgrupper och biljardbord. Skolhuset passar perfekt för större sällskap då det även finns en liten gymnastiksal samt konferensrum. På skolgården finns en pergola, grillstuga, glampingtält och ställplatser för husbilar. Hyr hela huset för konferens, släktträff eller fest!

Telefon

Mail info@kalvsskolhus.se

Förläggargården

95. Förläggargården

Lerbäcksbyn är en av Sjuhäradsbygdens alla förläggargårdar. Verksamheten pågick här i flera generationer och har kopplingar till både Borås Wäfveri och Eiserkoncernen. Nästan alla hus från 1800-talet ligger fortfarande kvar och bildar en unik gårdsmiljö.

Vi erbjuder guidade visningar där vi berättar om gårdens intressanta historia och serverar kaffe med hembakt dopp. Hela mangårdshuset kan hyras och rum kan hyras i Färgeriet. Det är också möjligt att tälta, ställa husvagn/husbil i en av trädgårdarna hos oss.

Christina Nyhage 076 473 3166

holsljungacamping_800x800-bild-4
holsljungacamping_800x800-bild-3
holsljungacamping_800x800-bild-2
holsljungacamping_800x800-bild-5
holsljungacamping_800x800-bild-1

101. Holsljunga Camping & Café

Här erbjudes fika, glass, dagens lunch och middag alla dagar i veckan under hela sommaren. Våra frasiga våfflor med grädde och sylt är vida kända och bara de värda ett besök hos oss. Lokala producenter levererar närproducerade råvaror för vår servering.
Vi ligger precis vid stranden av Holsjön, packa med badkläder för en dag på stranden. Kanot, roddbåt, SUP och cyklar finns att hyra.
Fina naturstigar på Bredgårds Näset utgår från campingen.

tel+4670-969 62 60Välkommen till gränsbygden!