Gårdsbutiker

GRÄNSBYGDENVåra hantverkare och konstnärer har "knacka på öppet". Det betyder att de för det mesta är på plats, men inte alltid. För att vara helt säker slår du dem en signal först.

Joarsbo 1
Joarsbo Gård HB
Joarsbo 3
Joarsbo 4
Joarsbo 5

80. Joarsbo gård 

Gårdsbutik med hemgjord saft & sylt, honung från bygden, samt andra lokala produkter. Tre moderna stugor finns för uthyrning mitt i Fegens Naturreservat. alla med närhet till sjön. Vackra hagmarker, ädellövskog, samt beteshagar med får och kossor. Sjön Fegen inbjuder till bad, fiske och båtutflykter. Tvärs över sjön ligger Sandviks kyrka med sin idylliska miljö. Från gårdsbutiken utgår promenadstigar, samt en vandringsled till Backa Loge sommarcafé.

tel. 070-227 30 85

Klevs Hembygdsgård
Mårdaklevs hembygdsförening 1
Mårdaklevs Hembygdsförening 2
Mårdaklevs hembygdsförening 3
Mårdaklevs hembygdsförening 4
Mårdaklevs hembygdsförening 5

88. Klevs Hembygdsgård och lanthandel 

Hembygdsgården vid vackra Klevs Naturreservat är mycket välbevarad. Platsen var länge Sveriges sydligaste försvarsfäste och skådeplats för många blodiga slag mellan ”svensken och dansken”. Inne i hembygdsgården finns en rik skatt av alltifrån möbler och allmogeföremål- till foton och gamla kyrkomålningar. I lanthandeln säljs unikt lokalt hantverk, lite loppissaker, lotter från gammaldags tombola och goda karameller i strut. Hembygdsgården är också sommarkafé med ett stort utbud av hembakade godsaker.  För öppettider se vår facebook.

Högvads Ljus & Textil 1

87. Högvads Ljus & Textil

I vår butik i Älvsered finner du ett stort urval av egentillverkade stearinljus, både stöpta och handgjutna i olika former och färger för årets alla tillfällen samt en avdelning med tyger och hemtextilier. All ljustillverkning sker i vår lilla ljusfabrik i anslutning till butiken där det även finns möjlighet att boka en gruppaktivitet för dig och din familj, dina vänner eller kollegor där ni själva får testa på hantverket. Mer info och öppettider hittar ni på vår hemsida. Varmt välkomna in på ett besök!

  070-575 44 33  kontakt@hogvadsljus.se
Välkommen till gränsbygden!