Vilket härligt deltagande!

Så roligt att så många varit med och deltagit i årets cykeltävling. Vi har nu haft 2 tävlingar och planerna för 2022 är i full gång. Vi vill här även passa på att tacka ALLA våra fantastiska sponsorer För de fantastiska priserna. Först och främst Framtidsbanken, Team sportia och Ahtis som gjorde tävlingen möjlig men även Backens sommarkafé, Gudmundsgården, Blomsterfrid, Annas krukor och fat, Backa loge, Emanuela Pettersson, Gunnarstorp trädgårdar, Farmhous soaps, Gräne gruva, Berte museum, Skrea ost, Oljetrycksmuseet, Gurkbänken Vessigebro, AVE kultur, Ulvanstorp Tunnbrödsbageri, Mandys Älvsered, Pietsch Läderverkstad, Gunnagrotta och Brus i Ätrafors för era fantastiska priser.

Nu laddar vi om för nästa år!

Vinnare i cykeltävlingen 2021!

Thore Gotthardsson!

Vann förstapriset i årets cykeltävling. Vi säger ett stort rungande grattis till elcykeln och hoppas att det blir många mil som kommer till glädje.

Ingegerd Ivarsson!

Vann förstapriset i fototävlingen i år. Det kom in många fina bilder och det var ett tufft urval. Vi ser fram emot nästa år och alla nya fantastiska bilder.

Andra glada vinnare!

Här stoltserar Inger och Bengt Kaspersson från Varberg med ett gäng fina priser från våra fantastiska sponsorer.

Startkort och regler cykeltävling 2021.pdf

Nu är det dags igen för Ekomuseum nedre Ätradalens populära och trevliga cykeltävling!

Tyvärr ställdes tävlingen in 2020, då vi tänkte att det var svårt att genomföra den på ett smittsäkert sätt. Snart förstod vi att det är just sådana aktiviteter, uteliv, cykling med mera som behövs och kom att efterfrågas. Vi hann helt enkelt inte att anpassa tävlingen till de förutsättningar som krävdes då katalogen redan låg för tryckning.


Nu 2021 kommer vi tillbaka med en ännu vassare tävling, som startar den 15 april och pågår till den 15 augusti. Ännu finare priser, Falkenbergs Sparbank sponsrar oss med en fantastiskt fin sjuväxlad Crescent elcykel med E-going mittmotor, värd cirka 28 000 kr. Dessutom stödjer Team Sportia i Falkenberg och Ahtis Såg och Motor i Fridhemsberg tävlingen med cykelrelaterade priser. Som kronan på verket kommer de priser som våra besöksmål skänker, allt från konst och hantverk till fika för familjen.


Coronasäkrad cykeltävling
Som sagt, smittsäkerhet står i fokus och är viktigare än allt annat. Därför har vi förenklat tävlingen och placerat en skylt med en bild på en cykeldel utanför besöksmålen. Markera på startkortet rätt cykeldel enligt skylten för det besöksmål som du är på. När du varit på fem besöksmål och markerat en komplett cykel som består av framhjul, bakhjul, ram, styre och pakethållare, deltar du med en lott i tävlingen. Då det är 35 besöksmål i tävlingen, har du som är flitig möjlighet att samla totalt sju kompletta cyklar ochär således berättigad till sju lotter i dragningen. En vän av ordning frågar sig säkert om man kan kalla en cykel utan sadel, fram- och bakljus för en komplett cykel, men vi säger att sadeln och framhjulet sitter monterad på ramen och bakljuset är monterat på sadelstolpen.

Tävlingen är gratis
Vi vill så klart att du tittar in på besöksmålen när du är där. Många har ordnat med smittskydd. Om besöksmålet inte har öppet just då, finns kontaktuppgifter på skylten med cykeldelen. Inget bra är gratis tänker man när telefonförsäljaren ringer och erbjuder något utan kostnad. Men... det kostar faktiskt inte ett öre att delta i cykeltävlingen med chans att vinna något eller några av de fina priserna. Alla kostnader bärs av Falkenbergs Sparbank, Team Sportia och Ahtis Såg och Motor och våra besöksmål. Fantastiskt eller hur?

Startkort
Nu vet jag att du är sugen och undrar mer om tävlingen och framför allt var man kan få tag på startkorten. Jag har svaret: Startkort med utförliga tävlingsregler finns i Ekomuseets katalog för 2021 på alla turistinformationer i Svenljunga och Falkenbergs kommuner, på Team Sportia, Ahtis Såg och Motor, Ekomuseets besöksmål och på flera andra ställen. Behöver du fler startkort finns det också en folder på de flesta ställen med startkort, regler och karta. Du kan också ladda upp PDF som du hittar under annonsen ovan. 


Nu har jag bara tre saker till att säga:
1. Du är alltid välkommen till Ekomuseets besöksmål, antingen du kommer knallande utmed landsvägen, cyklar eller kommer med hästskjuts. Du är också välkommen om färden till besöksmålen genomförs med motordrivet fordon men då får du inte delta i cykeltävlingen.

2. Glöm inte att skriva namn och kontaktuppgifter på ditt startkort som du skickar till Ekomuseum, Ulvanstorp 105, 311 63 Älvsered före 10/8 2021.

3. Välkommen till besöksmålen och lycka till i tävlingen!

//Tävlingsledare Sven-Åke Gotthardsson Grattis alla vinnare som cyklat sommaren 2019 ! 
Första pris i Ekomuseets cykeltävling en elcykel vanns av Berit Beckman från Ästad.
Cykeln som var skänkt Falkenbergs Sparbank och av Team Sportia i Falkenberg.
Grattis säjer vi från Ekomuseet
 
Ekomuseets cykeltävling Utdelning och dragning vid Sparbanksdagen lördagen den 31 augusti. Sven Karlsson (vc ord.) Ingemar Johansson, (kontrollant), Kristin Brixson (kassör), Sven-Åke Gotthardsson (tävlingsledare) med hjälp av konferenscier Kalle Gunnarsson.
Vid Ekomuseets cykeltävling gick andra pris till Bengt Kaspersson. En tavla av konstnären Emanuela Pettersson, Okome. Bengt vann även femte pris ett kitt av cykelväska, ringklocka och sadelskydd som var skänkt av Athis Såg och Motor i Fridhemsberg.
Tävlingsledare Sven-Åke Gotthardsson tillsammans med två vinnare i cykeltävling. Berit Gotthardsson som vann presentkort hos Gunnagård i Svartrå och Ulvanstorp i Älvsered samt hantverk från Metalltid i Årstad. Solgerd Hulander vann en oljetryckstavla från Oljetrycksmuseet i Bölse
Klicka på bilden för att komma till Hem