Boende i nedre Ätradalen
7. ALEX PÅ SANDBOLET, Asige
Roland och Berit Alexandersson engagerar sig mycket för miljön och den egna gården Sandbolet. Här finns en spännande örtagård, i orangeriet kan du se växter året om och på logen finns en miljöutställning. Dessutom ordnas kurser, föreläsningar och guidningar på gården. En kortare stig med bilder och information finns runt deras våtmark. Förtäring ordnas för grupper. Lägenhet/B&B på andra våningen, fullt utrustat kök med 4 bäddar, dusch och wc. Ställplats för bil/husvagn för övernattning, meddela i förväg.

Tel. 0346-421 00,

www.sandbolet.com

36. FARMHOUSE LIFE GÅRDSBUTIK, Gödeby
Välkomna till Farmhouse Gårdsbutik ! Här kan man köpa handgjorda ekologiska tvålar och salvor i en vacker miljö i Ätradalens inland. Claire tillverkar produkterna själv på gården allt med engelsk touch. Här finns även produkter från hemlandet England att köpa samt kurser i tvål- och salvatillverkning. Boende finns i en stuga på gården www.ovraby.com 
Tel. 076–869 68 51, 
www.farmhouselife.se

HAMMAR POSSE , Kärnebygd Nytt Besöksmål
Klackebo är en lantlig idyll som ligger i en fantastisk skogsmiljö med keramikverkstad och butik. Här finns både keramikkurser och B&B. Hammar Posse är specialiserad inom raku och har med sina unika Rakudolls fått uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Hon är ursprungligen florist och har alltid inspirerats av den kreativa processen. @hammarposse 070-478 41 9385. GUNNAGROTTA / GUNNAGÅRD, Svartrå
Mitt i Svartrå ligger dessa magnifika stenrösen som anlades 1893–1907 av Nils Jacob Zachariasson, som efter sina Amerikaresor arbetade som bildhuggare i Göteborg. Jacob bodde på Gunnagård med sin Anna Charlotta från 1882 och fram till sin död 1923. Vi välkomnar besökare till vår gård som drivs som en lantrasgård med bevarande utav gamla lantraser som specialitet. Under sommaren finns det möjlighet att bo på lantgård. I gårdsbutiken säljs kött och chark från linderödsgrisar. 070-381 94 17 facebook.com/gunnagard,
www.gunnagård.se 


 66. FEGENS VANDRARHEM, Fegen
Vandrarhemmet är beläget på en höjd med en fantastisk utsikt över den vackra Fegensjön. På sidan mot sjön finns det en altan där man kan njuta av utsikten. Det gamla huset har en spännande historia. Det byggs som lyxbostad, ”Villa Solvik” och sedan skiftar bruket allteftersom tiderna förändras. Idag är Villa Solvik ett trivsamt och populärt vandrarhem, väl värt ett besök.
www.fegensvandrarhem.se  070-279 89 09

68. JOARSBO GÅRD, Kalv/Fegen
Gårdsbutik med egentillverkad sylt samt andra lokala produkter från bygden. Två stugor finns att hyra, en med fyra bäddar och en med nio. Joarsbo ligger mitt i Fegens naturreservat. Vandringsled utmed sjön till Backa Loge.
070-227 30 85,
 info@joarsbo.com

http://www.joarsbo.com              Faceboook


71 ULVANSTORP, Älvsered              
Vid Ulvanstorp finns ett naturskönt och välhävdat odlingslandskap med stora ytor ogödslade naturbetesmarker omväxlande med åkrar och betesvallar. På flera ställen finns fossil åkermark som är registrerad som fornlämning. Här på gården byggde jämten Bosse en vedeldad tunnbrödsugn, där han nu bakar både hårt och mjukt tunnbröd. Bakstugan öppen för försäljning av nybakat bröd 7 augusti och 18 december kl. 14–17.
073-500 62 63,
www.ulvanstorp.se   @instagram     Facebook

24. BACKA LOGE , Kalv
Är belägen mitt i Fegens vackra naturreservat vid kanten av sjön Fegen. Gården har anor från 1600-talet. Mangårdsbyggnaden är varsamt reno-verad och inredd för vandrarhemsändamål med 13 bäddar. Logen är charmfullt renoverad till café och festlokal. Kom till oss för att njuta av stillheten med en god måltid eller fika, hålla fest eller bröllop, vandra, paddla, fiska och bada.

070-453 93 39,

 www.backaloge.se     Facebook      @Instagram


77. FÖRLÄGGARGÅRDEN LERBÄCKSBYN, Östra Frölunda      
Lerbäcksbyn är en av Sjuhäradsbygdens alla förläggargårdar. Verksamheten pågick här i flera generationer och har kopplingar till både Borås Wäfveri och Eiserkoncernen. Nästan alla hus från 1800-talet ligger fortfarande kvar och bildar en unik gårdsmiljö. Guidade visningar berättar vi om gårdens intressanta historia, serverar kaffe med hembakt dopp. Rum kan hyras i Färgeriet.

Christina Nyhage 0325–30303
www.lerbacksbyn.se 


89 HEMMA PÅ KLEV, Mårdaklev     

Här bor och äter du i kulturhistorisk miljö med naturen inpå knuten. Klevs gästgivartradition sträcker sig från 1600-talet, idag finns här fyra rum med breda golvtiljor och rejäla timmerväggar. Vår filosofi är närproducerat, svenskt & gärna ekologiskt. Vi lagar mat från grunden på råvaror från producenter vi känner.

Telefon 070-605 22 64

För bokning gå in på vår hemsida

: www.hemmapaklev.se     @instagram      Facebook