Boende i nedre Ätradalen
7. ALEX PÅ SANDBOLET, Asige

Roland sköter sedan länge den egna släktgården, Sandbolet. Örtagård och orangeri vårdas vidare i fru Berits anda, efter ork. Roland visar och berättar gärna om gården, utställningar, bygden, kultur o miljö. Gården ligger högt med vacker utsikt. Stig runt våtmark. Om skog mm. se hemsidan.

Kartor för vandring, cykel. Fiskekort  

Stanna gärna några dagar. Övernattning, husvagnsplats!

 www.sandbolet.com

HAMMAR POSSE , Kärnebygd Nytt Besöksmål
Klackebo är en lantlig idyll som ligger i en fantastisk skogsmiljö med keramikverkstad och butik. Här finns både keramikkurser och B&B. Hammar Posse är specialiserad inom raku och har med sina unika Rakudolls fått uppmärksamhet både i Sverige och internationellt. Hon är ursprungligen florist och har alltid inspirerats av den kreativa processen. @hammarposse 070-478 41 93


85. GUNNAGROTTA / GUNNAGÅRD, Svartrå
Mitt i Svartrå ligger dessa magnifika stenrösen som anlades 1893–1907 av Nils Jacob Zachariasson, som efter sina Amerikaresor arbetade som bildhuggare i Göteborg. Jacob bodde på Gunnagård med sin Anna Charlotta från 1882 och fram till sin död 1923. Vi välkomnar besökare till vår gård som drivs som en lantrasgård med bevarande utav gamla lantraser som specialitet. Under sommaren finns det möjlighet att bo på lantgård. I gårdsbutiken säljs kött och chark från linderödsgrisar. 070-381 94 17 facebook.com/gunnagard,
www.gunnagård.se 


 66. FEGENS VANDRARHEM, Fegen
Vandrarhemmet är beläget på en höjd med en fantastisk utsikt över den vackra Fegensjön. På sidan mot sjön finns det en altan där man kan njuta av utsikten. Det gamla huset har en spännande historia. Det byggs som lyxbostad, ”Villa Solvik” och sedan skiftar bruket allteftersom tiderna förändras. Idag är Villa Solvik ett trivsamt och populärt vandrarhem, väl värt ett besök.
www.fegensvandrarhem.se  070-279 89 09

68. JOARSBO GÅRD, Kalv/Fegen
Gårdsbutik med egentillverkad sylt samt andra lokala produkter från bygden. Två stugor finns att hyra, en med fyra bäddar och en med nio. Joarsbo ligger mitt i Fegens naturreservat. Vandringsled utmed sjön till Backa Loge.
070-227 30 85,
 info@joarsbo.com

http://www.joarsbo.com              Faceboook


24. BACKA LOGE , Kalv
Är belägen mitt i Fegens vackra naturreservat vid kanten av sjön Fegen. Gården har anor från 1600-talet. Mangårdsbyggnaden är varsamt renoverad och inredd för vandrarhemsändamål med 13 bäddar. Logen är charmfullt renoverad till café och festlokal. Kom till oss för att njuta av stillheten med en god måltid eller fika, hålla fest eller bröllop, vandra, paddla, fiska och bada.

070-453 93 39,

 www.backaloge.se     Facebook      @Instagram


77. FÖRLÄGGARGÅRDEN LERBÄCKSBYN, Östra Frölunda      
Lerbäcksbyn är en av Sjuhäradsbygdens alla förläggargårdar. Verksamheten pågick här i flera generationer och har kopplingar till både Borås Wäfveri och Eiserkoncernen. Nästan alla hus från 1800-talet ligger fortfarande kvar och bildar en unik gårdsmiljö. Guidade visningar berättar vi om gårdens intressanta historia, serverar kaffe med hembakt dopp. Rum kan hyras i Färgeriet.

Christina Nyhage 0325–30303
www.lerbacksbyn.se