Styrelsen 2021
Kontakta Ekomuseum

Vill du veta mera om oss?
Tag då kontakt med ordf. Inger Karlsson: 076-555 72 74 info@ekomuseum.com 

2021 Ekomuseets styrelse (1).pdf
Litteraturer - om böcker från bygden
Tidningsartiklar
Gilla gärna oss på Facebook !
Klicka på bilden för att komma till Hem
Om Ekomuseum
 
Ekomuseum nedre Ätradalen
Är en plats som kan upplevas som ett museum, men är samtidigt en vacker dalgång i Hallands inland. Flera intryck så som mat sensationer, konst, naturupplevelser och historia om dåtidens och nutidens människor finns här. Ekomuseet är en plats där traditioner har stannat kvar, exakt där de började då mormors mor bodde i huset. I kvarnens väggar och hos dagens entreprenörer berättas historien vidare.
Ekomuseum Historia
Det första Ekomuseum bildades i Frankrike i början av 1970-talet. Idag finns de över hela världen, i Kina, Italien, Mexiko, i Sverige har vi fem stycken. Ekomuseum Nedre Ätradalen ligger i Falkenbergs och Svenljungas kommun. Det bildades 1997. Vad som är signalementet för ett ekomuseum är bland annat att en lokal plats kultur, natur och människors historia visas upp på samma plats och i samma miljö, de alltid varit i. Det är platsens befolkning som visar upp sin egen historia. Här har inga byggnader eller föremål flyttats till ett område där det är betalt inträde.
Drivs av bygdens folk
Ekomuseet drivs av en intresseförening, som är öppen för alla. Du kan själv vara med i vår förening och samtidigt värna om Ätradalens historia och framtid genom att betala in medlemsavgiften (för stödjande medlemmar är den 50 kronor för år 2019) på bankgiro 5745-6956 eller via Swish på nummer 123 629 79 23. info@ekomuseum.com